Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sałatka z wołowiną i grzybami

Składniki:

  • 25 dkg gotowanej lub smażonej wołowiny
  • 25 dkg kapeluszy borowików
  • 1 ząbek czosnku
  • 2 szklanki majonezu, alternatywnie
  • 1 łyżka masła
  • 1 cebula
  • sól i pieprz


Sposób przyrządzenia:

Grzyby oczyścić, pokroić w plastry. Na patelni rozgrzać masło, usmażyć grzyby nie rumieniąc, obsączyć z tłuszczu. Wołowinę pokroić w plastry, a następnie w paski. Czosnek i cebulę obrać, pokroić w drobną kosteczkę, wymieszać z jedną szklanką majonezu. W misce wymieszać grzyby, wołowinę, przyprawić solą i pieprzem oraz majonezem z cebulą i czosnkiem. Przełożyć do salaterki, polać resztą majonezu. Odstawić do lodówki aby sałatka się „przegryzła” Można też nie dodawać do sałatki majonezu lecz skropić sałatkę przed wymieszaniem octem balsamicznym.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *