Składniki:
- 25 dag pieczarek
- 1 cebula
- 2 łyżki masła
- 1 łyżka mąki
- 1 ¼ l wywaru
- 2 jajka
- ½ szkl. śmietany
- pęczek natki pietruszki
- sól
- pieprz
Składniki: 80 dag brokułów 20 dag porów 20 dag pieczarek 10 dag ugotowanych filetów z indyka 20 g oleju sezamowego 2 łyżki sosu sojowego 4 łyżki octu winnego szczypcie zmielonego czosnku szczypta zmielonego imbiru sól Sposób wykonania: Brokuły podzielić na różyczki po czym wrzucić na osoloną wodę i gotować ok. 6 min. W między czasie…
Składniki: 500 g kapeluszy: maślaków, podgrzybków, prawdziwków 2 cebule ½ łyżeczki kminku 2 łyżki soku z cytryny 3-4 łyżki oleju ½ łyżeczki miodu sól pieprz ½ łyżeczki posiekanego estragonu 1 łyżeczka posiekanego koperku 1 łyżeczka posiekanego szczypiorku Sposób wykonania: Grzyby wrzucić na osolony wrzątek z dodatkiem kminku i trzymać na ogniu ok. 10-12 min po…
Składniki: 60 dag pieczarek 1 duża cebula ½ pora 5 jajek 2 ogórki konserwowe 1 papryka czerwona 1 papryka żółta 1 puszka kukurydzy szczypiorek majonez łyżeczka oliwy z oliwek sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Pieczarki umyć i pokroić w duże kawałki, a następnie cebulę. Dwa składniki dusić na patelni. Ugotowane jajka pokroić w mniejszą kostkę. Następnie…