Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sałatka z brokułów, porów i pieczarek

Składniki:

  • 80 dag brokułów
  • 20 dag porów
  • 20 dag pieczarek
  • 10 dag ugotowanych filetów z indyka
  • 20 g oleju sezamowego
  • 2 łyżki sosu sojowego
  • 4 łyżki octu winnego
  • szczypcie zmielonego czosnku
  • szczypta zmielonego imbiru
  • sól

    Sposób wykonania:
    Brokuły podzielić na różyczki po czym wrzucić na osoloną wodę i gotować ok. 6 min.
    W między czasie filety z indyka pokroić na kawałki, pieczarki w plasterki a pory w krążki.
    Następnie brokuły odcedzić i dodać do reszty składników.
    Olej sezamowy wymieszać z octem, sosem sojowym, czosnkiem, imbirem oraz 2 łyżkami wywaru z pod brokułów.
    Całość dokładnie wymieszać i polać sałatkę.
    Przepis został nadesłany na konkurs "Dania wszelakie" przez Podkomorze

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *