Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Zupa grzybowo jarzynowa

 

Składniki:

  • 20 dkg fasolki szparagowej
  • 4 pomidory
  • 2 marchewki
  • 2 cebule
  • 20 dkg grzybów leśnych (pieczarek)
  • 1.5 litra bulionu mięsnego
  • 2 papryki
  • zielenina
  • przyprawy

Sposób przyrządzenia:
Fasolkę wypłukać, pokroić, ugotować w posolonej wodzie. Marchew i cebulę obrać, pokroić wg uznania. Na patelni rozgrzać oliwę, poddusić na niej marchew i cebulę, dodać pokrojone w plastry grzyby oraz obrane ze skóry, pokrojone w kostkę pomidory. Bulion doprowadzić do wrzenia, dodać fasolkę i zawartość patelni, przyprawić do smaku. Podawać posypane zieleniną.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *