Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: filety rybne

Ryba w piwnym cieście

Składniki: filety rybne 55 dag tłuszcz 10 dag sól 15 g mąka pszenna 15 dag jajka 20 sztuk piwo jasne 250 ml Sposób przyrządzenia: Filety po opłukaniu należy obsuszyć i porcjować, posolić i polać piwem. Z piwa, żółtek jaj i mąki należy sporządzić ciasto trochę gęściejsze niż naleśnikowe. Rybę obtaczać w cieście i smażyć na…

Kotlety z masy rybnej

Składniki: wypatroszony dorsz 80 dag bułka pszenna 4 dag mleko 7,5 dag jajka 1 sztuka cebula 1 sztuka masło 2 dag sól 1 dag pieprz 2 szczypty Sposób przyrządzenia: Bułkę należy namoczyć w mleku, cebulkę zaś zeszklić. Ryby wypatroszyć, oskrobać i wymoczyć, a następnie osuszyć. Oddzielić skórę, kręgosłup i ości. Rybę zmielić z namoczoną bułką…

Śledzie z groszkiem i korniszonami

Składniki: filety śledziowe 1/2 kg korniszony 10 dag cebula 10 dag groszek zielony 15 dag majonez 10 dag musztarda 3 dag pieczarki marynowane 10 dag jogurt 10 dag olej 50 ml sól cukier zioła sok z cytryny Sposób przyrządzenia: Filety należy wymoczyć, posmarować musztardą, skropić sokiem z cytryny i dostawić do lodówki na kilka godzin.…

Śledzie w śmietanie

Składniki: śledzie solone 1 kg cebula 3 sztuki jabłko 1 sztuka duża śmietana 2-3 szklanki cukier 2 łyżki pieprz natka pietruszki Sposób przyrządzenia: Śledzie należy sprawić, następnie wymoczyć, obrać z ości i odłożyć w chłodne miejsce. Cebulę i jabłka należy obrać, jabłka poszatkować na drobniutką kosteczkę, zaś cebulę pokroić w plasterki i przelać wrzątkiem. Jabłka…