Składniki: ogórki świeże małe 6 sztuk wędzony łosoś 4 plastry sok z cytryny 1/2 sztuki sól natka pietruszki zielenina Sposób przyrządzenia: Ogórki należy dokładnie umyć, obrać ze skórki, usunąć z nich pestki i posypać odrobinę solą. Odłożyć na ściereczkę w celu odsączenia nadmiaru soku. Łososia należy rozdrobnić, posiekać, wymieszać z sokiem z cytryny. Tak rozdrobnionego…
Tag: filety rybne
Łosoś
Łososiowa przekąska
by albertos • • 0 Comments
Składniki: ser salami 8 plasterków wędzony łosoś 8 plasterków jajko 1 sztuka zioła prowansalskie pomidor ogórek zielenina sałata bułka tarta olej do smażenia Sposób przyrządzenia: Plasterki łososia należy rozłożyć. Plastry sera salami należy oprószyć ziołami prowansalskimi. Panierować ser w jajku i bułce tartej i smażyć z obu stron na rozgrzanym tłuszczu. Następnie rozkładać na plastrach…
Ryby
Paszteciki z anchois
by albertos • • 0 Comments
Składniki: wątroba wieprzowa 1/4 kg schab 1 plaster anchois 4 sztuki cebula 1 sztuka mleko 1 szklanka bułka tarta 1 łyżka mąka 1 łyżka jajko 1 sztuka tymianek 1 łyżeczka ziele angielskie mielone 1/2 łyżeczki sól pieprz Sposób przyrządzenia: Mięso, wątrobę i cebulkę należy pokroić w drobne kawałki, zmiksować z anchois, następnie wymieszać z mąką…
Szczupak
Szczupak gotowany
by albertos • • 0 Comments
Pstrąg
Pstrąg z migdałami Ilony
by albertos • • 0 Comments
Składniki: pstrągi całe 5 sztuk płatki migdałowe 12,5 dag masło 12 dag czosnek 2 ząbki limonka 2 sztuki boczek 5 plasterków sól pieprz Sposób przyrządzenia: Pstrągi należy wypatroszyć, oskrobać i umyć. Skropić sokiem z limonki. Czosnek po obraniu należy posiekać. 10 dag płatków migdałowych należy utrzeć z 10 dag masła, czosnkiem pieprzem i solą. Piekarnik…

