Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Śledzie w śmietanie

Składniki:

  • śledzie solone 1 kg
  • cebula 3 sztuki
  • jabłko 1 sztuka duża
  • śmietana 2-3 szklanki
  • cukier 2 łyżki
  • pieprz
  • natka pietruszki

    Sposób przyrządzenia:
    Śledzie należy sprawić, następnie wymoczyć, obrać z ości i odłożyć w
    chłodne miejsce. Cebulę i jabłka należy obrać, jabłka poszatkować na
    drobniutką kosteczkę, zaś cebulę pokroić w plasterki i przelać
    wrzątkiem. Jabłka i cebulę należy połączyć ze śmietaną i doprawić do
    smaku solą, cukrem i pieprzem. Śledzie( można pokroić, ale nie
    koniecznie) należy ułożyć na talerzu i zalać je śmietaną wymieszaną z
    jabłkiem i cebulą. Przybrać natką pietruszki.

    Przepis nadesłany na Super Konkurs Pychotki przez albertos

     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *