Składniki: filety ze szczupaka 1,5 kg cebula 2 sztuki białe wino 2 szklanki wywar z ryby 0,6 litra masło 3/4 kostki tarty chrzan 6 dag świeży chrzan 6 dag śmietana 1,5 szklanki natka pietruszki sól pieprz Sposób przyrządzenia: Filety ze szczupaka należy podzielić na dowolne porcje. Cebulkę po obraniu z łupinek należy pokroić w kosteczkę.…
Tag: filety rybne
Szczupak
Faszerowany szczupak
by albertos • • 0 Comments
Składniki: szczupak 1,5 kg bułka 1 mała sztuka mleko 0,5 szklanki cebula 1 sztuka masło 3 łyżki jajka 2-3 sztuki cukier 1 łyżeczka pieprz włoszczyzna 20 dag natka pietruszki auszpik rybny(galaretka) 40 dag Sposób przyrządzenia: Świeżego szczupaka należy oskrobać z łusek, wypatroszyć, następnie odciąć mu głowę i skórę, odfiletować i wymoczyć w zimnej wodzie. Warzywa…
Dorsz
Dorsz w sosie pomidorowym
by albertos • • 0 Comments
Dorsz
Gracki dorsz
by albertos • • 0 Comments
Ryba: dorsz 60 dag mąka pszenna 3 dag olej 40 ml sól natka pietruszki Sos: olej 50 ml marchewka 25 dag pietruszka 10 dag seler 15 dag cebula 10 dag koncentrat pomidorowy 10 dag musztarda 1 łyżeczka cukier papryka słodka mielona ziele angielskie liść laurowy sól pieprz zielenina Sposób przyrządzenia: Filety rybne z dorsza należy…



