Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Faszerowany szczupak

Składniki:

  • szczupak 1,5 kg
  • bułka 1 mała sztuka
  • mleko 0,5 szklanki
  • cebula 1 sztuka
  • masło 3 łyżki
  • jajka 2-3 sztuki
  • cukier 1 łyżeczka
  • pieprz
  • włoszczyzna 20 dag
  • natka pietruszki
  • auszpik rybny(galaretka) 40 dag

    Sposób przyrządzenia:
    Świeżego szczupaka należy oskrobać z łusek, wypatroszyć, następnie
    odciąć mu głowę i skórę, odfiletować i wymoczyć w zimnej wodzie. Warzywa
    umyte pod bieżącą wodą i oczyszczoną głowę szczupaka wrzucić do wody i
    ugotować wywar. Bułkę namoczyć w mleku. Cebulę należy obrać, pokroić
    dość drobno, a następnie poddusić na patelni na maśle. Za pomocą
    maszynki do mielenia mięsa należy zmielić mięso ryby, podduszoną cebulkę
    i bułkę. Do masy należy dodać jajko, sól, cukier i pieprz. Masę należy
    wyrobić. Należy przygotować płócienną serwetkę, wysmarować ją masłem,
    nałożyć na nią masę rybną, zwinąć ją w rulon i związać za pomocą
    sznureczka. W garnku należy powtórnie zagotować wywar, włożyć do niego
    zawiniętą w ściereczkę masę i gotować przez około godzinę na wolnym
    ogniu. Po ugotowaniu należy roladkę wystudzić, wyjąć z płótna, pokroić
    na plastry i ułożyć na talerzu lub półmisku. Roladę należy udekorować
    ugotowanym na twardo jajkiem i warzywami z wywaru, zalać
    auszpikiem(wywar+ żelatyna). Odstawić do lodówki w celu stężenia
    galaretki.

    Przepis nadesłany na Super Konkurs Pychotki przez albertos

     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *