Składniki woda 1 litr ocet 0,2 litra ziele angielskie 6 ziarenek pieprz 3 ziarenka liść laurowy 1 sztuka cebula 1 sztuka cukier 1 łyżka wegeta 1 łyżka maggi 1 łyżka ryby świeże 1 kg bułka tarta 100 9 mąka pszenna 100 g jajko 1 sztuka olej 0,5 szklanki Sposób przyrządzenia Świeże ryby należy wypatroszyć, dokładnie…
Tag: filety rybne
Łosoś
Łosoś na przystawkę
by albertos • • 0 Comments
Ryby
Lin duszony w winie z pieczarkami
by Natalia Wyrwał • • 0 Comments
Składniki: 1 kg lina 1 kg pieczarek 1-2 cebule 2 łyżki masła 2 szkl. białego wytrawnego wina łyżeczka mąki 2 żółtka sól starta skórka z cytryny 2 łyżki posiekanej natki pietruszki Sposób wykonania: Pieczarki pokroić w plasterki a cebulę posiekać po czym całość przesmażyć na rozgrzanym maśle. W między cz czasie rybę pokroić na kawałki,…
Sandacz
Sandacz w winie
by Barbara • • 0 Comments
Składniki: 1 kg sandacza 2 szkl. białego półwytrawnego wina 1 cytryna 3 łyżki masła sól 2/3 szkl. sosu chrzanowego Sposób wykonania: Sandacza wypatroszyć i oczyścić po czym zalać go winem. Dodać jeszcze masło oraz cytrynę pokrojoną w plasterki. Doprawić do smaku solą i trzymać na małym ogniu pod przykryciem. Podawać z sosem chrzanowym.



