Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Ryby w occie

Składniki

  • woda 1 litr
  • ocet 0,2 litra
  • ziele angielskie 6 ziarenek
  • pieprz 3 ziarenka
  • liść laurowy 1 sztuka
  • cebula 1 sztuka
  • cukier 1 łyżka
  • wegeta 1 łyżka
  • maggi 1 łyżka
  • ryby świeże 1 kg
  • bułka tarta 100 9
  • mąka pszenna 100 g
  • jajko 1 sztuka
  • olej 0,5 szklanki

    Sposób przyrządzenia
    Świeże ryby należy wypatroszyć, dokładnie oczyścić i wymoczyć w zimnej
    wodzie, następnie wyjąć na sitko do odcieknięcia i posolić. Ryby
    panierujemy w jajku i bułce tartej zmieszanej z mąką, smażymy na patelni
    na złoty kolor. Tak przygotowane ryby wkładamy do słoików. Z wody, octu,
    cukru, wegety i maggi przygotowujemy i zagotowujemy zalewę. Do słoików
    wrzucamy ziele angielskie, pieprz, liśc laurowy i kawałki cebuli.
    Wszystko zalewamy gorącą zalewą i od razu zakręcamy. Ryby są gotowe do
    spożycia po 2- 4 dniach.

    Przepis nadesłany na Super Konkurs Pychotki przez albertos

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *