Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Dżem truskawkowy Ilony

Składniki

  • truskawki 1 kg
  • cukier żelujący 1 kg
  • cukier 0,5 kg
  • woda 0,5 szklanki

    Sposób przyrządzenia
    Truskawki należy pozbawić szypułek, dokładnie umyć pod bieżącą wodą i
    wrzucić do garnka, podlać niewielką ilością wody. Po rozgotowaniu się
    truskawek należy dodać cukier i cukier żelujący, wszystko dokładnie
    wymieszać. Gotować do momentu rozpuszczenia się cukru. Tak przygotowany,
    gorący dżem należy przekładać do słoików i od razu zakręcać. Słoiki
    stawiamy na około 30 minut do góry dnem. Później odwracamy. Dżem jest
    gotowy.

    Przepis nadesłany na Super Konkurs Pychotki przez albertos

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *