Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: filet

Smażony dorsz z ryżem

Składniki: 2 filety z dorsza filiżanka ryżu 1/2 brokułu  bułka tarta łyżeczka oregano łyżeczka oliwa oliwa do smażenia sól pieprz Przygotowanie: Filety z dorsza pokroić na małe kawałki, przyprawić solą i pieprzem. Obtaczać w bułce tartej i smażyć na złoty kolor na oliwie. Ryż ugotować w osolonej wodzie. Brokuły ugotować w wodzie. Oliwę wymieszać z…

Filety z kurczaka w kwaśnej marynacie

Składniki: 1 kg piersi z kurczaka lub indyka sok z jednej cytryny skórka z otartej cytryny sok z jednej pomarańczy 3-4 łyżki płynnego miodu mielona ostra papryka sól oliwa Sposób przyrządzenia: Filety dokładnie umyć, osączyć na papierowym ręczniku, lekko rozbić. Przygotować marynatę. Sok z pomarańczy ,cytryny i otartej skórki z cytryny doprawić miodem, papryką i…

Piersi z indyka nadziewane suszonymi morelami i śliwkami

Składniki: 2 piersi z indyka 10 dkg suszonych moreli 10 dkg suszonych śliwek bez pestek 2 cebule 1 ½ łyżeczki cynamonu olej do smażenia szklanka ryżu łyżeczka masła Sposób przyrządzenia: Piersi z indyka umyć, osączyć na papierowym ręczniku, przekroić wzdłuż, naciąć kieszeń. Natrzeć solą i pieprzem. Śliwki i morele zalać na moment wrzątkiem i osączyć.…

Sznycle drobiowe w ziarnach słonecznika

Składniki: 10 sznycli z kurczaka 5 łyżek ostrej  musztardy 20 dkg  ziaren słonecznika ½ szklanki oleju sól, pieprz do smaku mielona ostra papryka Sposób przyrządzenia: Kotlety umyć, osączyć na papierowym ręczniku. Ziarna słonecznika zmielić w młynku, wymieszać z musztardą, pieprzem, solą i papryką. Kotlety zbić tłuczkiem i posmarować olejem i przygotowanym sosem musztardowym. Piec w…

Pierś kurczaka z papryką i serem

Składniki: 1 kg piersi z kurczaka 5 plastrów żółtego sera 5 kawałków czerwonej papryki 6 łyżek płatków kukurydzianych 6 łyżek płatków migdałowych 5 ząbków czosnku 4 jajka sól, pieprz mąka 4 łyżki oleju Sposób przyrządzenia: Filety z piersi kurczaka pociąć na plastry ,poobierać czosnek, posiekać, natrzeć sznycle. W każdym sznyclu zrobić nacięcie tak ,aby powstała…