Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: filet

Filety z kurczaka w miodowo kwaśnej marynacie

Składniki: 1 kg piersi z kurczaka lub indyka sok z jednej cytryny skórka z otartej cytryny sok z jednej pomarańczy 3-4 łyżki płynnego miodu mielona ostra papryka sól oliwa Sposób przyrządzenia: Filety dokładnie umyć, osączyć na papierowym ręczniku, lekko rozbić. Przygotować marynatę. Sok z pomarańczy ,cytryny i otartej skórki z cytryny doprawić miodem, papryką i…

Kotlety z piersi kurczaka na ostro

Składniki: 10 sznycli z kurczaka 4 łyżki ostrej musztardy 15 dkg ziaren słonecznika 6 łyżek oleju mielona ostra papryka sól, pieprz do smaku Sposób przyrządzenia: Słonecznik zmielić w młynku, wymieszać z papryką, solą i pieprzem, doprawić musztardą. Kotlety umyć osączyć na papierowym ręczniku, rozbić tłuczkiem. Gotowe nasmarować olejem i sosem musztardowym. Piec w piekarniku lub…

Filet z indyka z papryką i ziarnami słonecznika

Składniki: 50 dkg filetu z piersi indyka 2 łyżki oliwy 4 łyżki obranych ziaren słonecznika 1 papryka ½ szklanki bulionu mięsnego sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Na suchej, rozgrzanej patelni lekko wyprażyć ziarna słonecznika. Umyty i osuszony filet z indyka, przyprawić solą i pieprzem. Na patelni rozgrzać oliwę, obrumienić na niej filet. Paprykę oczyścić, pokroić w…

Filet z łososia w musztardowej glazurze

Składniki: 2 porcje fileta z łososia 2 łyżki majonezu 2 łyżki dobrej musztardy sól, biały pieprz Sposób przyrządzenia: Umytą i osuszoną rybę przyprawić solą i pieprzem. Musztardę wymieszać z majonezem i tą mieszanką posmarować porcje ryby. Piec w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni C przez około 10 minut. Podawać z ulubionymi dodatkami.