Składniki:
- 1 duża pierś z indyka
- 3 pomidory
- sól, pieprz ,kolendra
Składniki marynaty:
- 4 łyżki oliwy
- 2 ząbki czosnku
- 2-3 małe cytryny
- 4 ząbki czosnku
- Składniki sosu:
- 2 sztuk awokado
- 1/8 śmietany
- 3-4 łyżki soku z cytryny
Sposób przyrządzenia:
Z soku z cytryny, oliwy z oliwek, zmiażdżonego czosnku , soli i pieprzu przygotować marynatę . Pierś zalać marynatą i odstawić na około 1- 2 godz. Z awokado wydrążyć miąższ i przełożyć do miseczki. Dodać sok z cytryny, śmietanę, 1/8 szklanki wody, wszystko zmiksować doprawić do smaku. Wyjąć mięso z marynaty, smażyć dokładnie 10-15 minut. Pomidory przekroić na połówki, posolić , oprószyć pieprzem i 5 minut opiekać na ruszcie. Tak przygotowaną indyczą pierś podawać z sosem awokado i pomidorami. Udekorować listkami kolendry.