Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Pierś z indyka w sosie z awokado

 

Składniki:

  • 1 duża pierś z indyka
  • 3 pomidory
  • sól, pieprz ,kolendra

     

    Składniki marynaty:

  • 4 łyżki oliwy
  • 2 ząbki czosnku
  • 2-3 małe cytryny
  • 4 ząbki czosnku
  • Składniki sosu:
  • 2 sztuk awokado
  • 1/8 śmietany
  • 3-4 łyżki soku z cytryny

 

 

Sposób przyrządzenia:
Z soku z cytryny, oliwy z oliwek, zmiażdżonego czosnku , soli i pieprzu przygotować marynatę . Pierś zalać marynatą i odstawić na około 1- 2 godz. Z awokado wydrążyć miąższ i przełożyć do miseczki. Dodać sok z cytryny, śmietanę, 1/8 szklanki wody, wszystko zmiksować doprawić do smaku. Wyjąć mięso z marynaty, smażyć dokładnie 10-15 minut. Pomidory przekroić na połówki, posolić , oprószyć pieprzem i 5 minut opiekać na ruszcie. Tak przygotowaną indyczą pierś podawać z sosem awokado i pomidorami. Udekorować listkami kolendry.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *