Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Smażony dorsz z ryżem

Składniki:

  • 2 filety z dorsza
  • filiżanka ryżu
  • 1/2 brokułu  bułka tarta
  • łyżeczka oregano
  • łyżeczka oliwa
  • oliwa do smażenia
  • sól
  • pieprz

    Przygotowanie:

    Filety z dorsza pokroić na małe kawałki, przyprawić solą i pieprzem. Obtaczać w bułce tartej i smażyć na złoty kolor na oliwie. Ryż ugotować w osolonej wodzie. Brokuły ugotować w wodzie. Oliwę wymieszać z oregano i szczyptą soli. Do tego dodać brokuła. Podawać ryż z rybą i brokułem.

    Przepis na konkurs Godin nadesłany przez Marzena Gad

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *