Składniki: • 500 g młodej zielonej fasolki szparagowej • łyżka soku z cytryny • łyżeczka startej skórki z cytryny • sól • łyżka masła • ząbek czosnku • łyżeczka cukru • 100 g koziego sera • 1 cebula • 2 łyżki posiekanych listków bazylii Sos: • 2 łyżki oleju • łyżka soku z cytryny •…
Tag: fasolka
Półmięsne
Fasolka po cygańsku
by Wioletta Luter • • 0 Comments
Składniki: 2 sosy cygańskie 1 puszka białej fasoli 10 dag pieczarek (ok. 3 szt) 20 dag kiełbasy 1 średnia cebula 1 łyżka tłuszczu Sposób przyrządzenia: Sos cygański przyrządzić wg. przepisu na opakowaniu. Pieczarki oczyścić i umyć, pokroić w plasterki. Cebulę drobno posiekać, a kiełbasę pokroić w plasterki. Fasolkę odsączyć z zalewy, cebulę i pieczarki podsmażyć…
Sałatki
Sałatka z fasolki szparagowej i pieczarek
by Kinga • • 0 Comments

Składniki: 50 dkg ugotowanej fasolki szparagowej 1 łyżka oleju ¼ szklanki pokrojonej drobno cebulki dymki 10 dkg małych pieczarek ½ szklanki płatków migdałowych Dressing: 3 łyżki oliwy 1 łyżka octu balsamicznego 1 łyżka pasty pomidorowej 2 łyżki przegotowanej wody 1 łyżeczka musztardy 1 rozgnieciony w prasce ząbek czosnku Sposób przyrządzenia: Na patelni rozgrzać olej, dodać…
Półmięsne
Naleśniki po tajsku
by Natalia • • 0 Comments

Składniki Ciasto: 15 dkg mąki ryżowej 223 dkg mąki pszennej 7,5 dkg mąki ziemniaczanej 6 szklanek letniej wody ¾ łyżeczki curry ½ łyżeczki sody oczyszczanej 15 dkg mleczka kokosowego Farsz: 1/3 szklanki ugotowanej fasoli ½ szklanki mielonego ugotowanego mięsa ½ szklanki pokrojonych, ugotowanych odwłoków krewetek 1/3 szklanki kiełków soi 2 drobniutko pokrojone w kostkę cebule…

