Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Fasolka po cygańsku

Składniki:

  • 2 sosy cygańskie
  • 1 puszka białej fasoli
  • 10 dag pieczarek (ok. 3 szt)
  • 20 dag kiełbasy
  • 1 średnia cebula
  • 1 łyżka tłuszczu


Sposób przyrządzenia:

Sos cygański przyrządzić wg. przepisu na opakowaniu. Pieczarki oczyścić i umyć, pokroić w plasterki. Cebulę drobno posiekać, a kiełbasę pokroić w plasterki. Fasolkę odsączyć z zalewy, cebulę i pieczarki podsmażyć na tłuszczu ok. 5 min. sos cygański połączyć z pieczarkami, cebulą , kiełbasą i fasolą. Zagotować wszystko razem. Podawać ze świeżym pieczywem.
Przepis nadesłany " Konkurs wakacyjny Pychotka.pl i Manta" Wioletta Luter

 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *