Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: fasolka szparagowa

Zapiekanka ziołowa Weroniki P

Składniki: 6 jajek 2 łyżki białego wytrawnego wina 750 g fasolki szparagowej 500 g młodych ziemniaków 4 cebule 100 g masła łyżeczka posiekanych listków bazylii łyżka posiekanego cząbru łyżka posiekanego estragonu łyżka posiekanej mięty łyżka posiekanego koperku łyżka posiekanej natki pietruszki sól pieprz łyżka soku z cytryny łyżeczka cukru Sposób wykonania: Fasolkę ugotować w osolonej…

Makaron z warzywami

Składniki: 1 sos Italia Boloński 40 dag makaronu wstążki 2 marchwie (ok 20 dag) 10 dag fasoli szparagowej mrożonej 2 łyżki oleju sól Sposób przyrządzenia: Makaron ugotować w osolonej wodzie z dodatkiem jednej łyżki oleju. Osączyć, sos boloński przygotować wg przepisu. Oczyszczoną, pokrojoną w paski marchew razem z fasolą podsmażyć na oleju, podlać 1/2 szklanką…

Sałatka z fasolką Marzeny

Składniki: 50 dag. bobu 30 dag. fasolki szparagowej 2 ząbki czosnku 2 łyżki oliwy kilka listków natki pietruszki 1/2 cytryny sól pieprz Sposób przyrządzenia: Bób ugotować w osolonej wodzie, osączyć, ostudzić i obrać ze skórek. Fasolkę szparagową ugotować w osolonej wodzie, osączyć i ostudzić. Czosnek przecisnąć przez praskę i zeszklić na oliwie. Wrzucić do niego…

Sałatka z fasoli i pomidorów

Składniki: 1 mały kalafior 25 dag fasolki szparagowej 2 pomidory 1/2 szklanki czerwonej fasoli 1 cebula sól, pieprz, łyżeczka oregano 2 łyżki oleju sok z cytryny Sposób przyrządzenia: Kalafior oraz fasolkę szparagową obgotować w osolonej wodzie osączyć. kalafior podzielić na różyczki, fasolę szparagową pokroić, a czerwoną osączyć z zalewy. Cebulę pokroić w piórka, pomidory na…