Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: fasolka szparagowa

Fasolka szparagowa w pomidorach

Składniki: 1 kg. fasolki szparagowej 30 dag. marchewki pokrojonej w kostkę 30 dag. cebuli pokrojonej w kostkę 1/4 szklanki oleju łyżeczka soli łyżeczka pieprzu łyżka papryki mielonej 3 łyżki cukru 2 łyżki octu liść laurowy 3 łyżki koncentratu pomidorowego Sposób przyrządzenia: Fasolkę pokroić i gotować do miękkości. Cebulę i marchew dusić na oleju 20 minut.…

Sałatka z fasolki szparagowej i pieczarek

Składniki: 50 dkg ugotowanej fasolki szparagowej 1 łyżka oleju ¼ szklanki pokrojonej drobno cebulki dymki 10 dkg małych pieczarek ½ szklanki płatków migdałowych Dressing: 3 łyżki oliwy 1 łyżka octu balsamicznego 1 łyżka pasty pomidorowej 2 łyżki przegotowanej wody 1 łyżeczka musztardy 1 rozgnieciony w prasce ząbek czosnku Sposób przyrządzenia: Na patelni rozgrzać olej, dodać…

Fasolka szparagowa z pomidorami i orzechami

Składniki: fasolka szparagowa pomidory koktajlowe orzechy nerkowce klarowane masło Sposób przyrządzenia: Oczyszczoną i umytą fasolkę szparagową ugotować w osolonej wodzie, Gdy będzie miękka dolać do rondla zimnej wody wtedy fasolka zachowa kolor, odcedzić, wysuszyć. W dużej patelni rozgrzać odpowiednią ilość masła, dodać orzechy, smażyć kilka minut mieszając, dodać fasolkę i pokrojone na połówki pomidory koktajlowe…

Fasolka szparagowa z mięsem w pomidorowym sosie

Składniki: 50 dkg fasolki szparagowej 25 dkg  pokrojonej w kostkę wołowiny 1 cebula pokrojona w kostkę 2 obrane ze skórki, pokrojone w kostkę pomidory 2 łyżki pasty pomidorowej 2 łyżki masła sól, pieprz Sposób przyrządzenia: W rondlu rozgrzać masło, dodać wołowinę, lekko zrumienić. Dodać cebulę, dusić mieszając 3 minuty, dodać pastę pomidorową i mieszając dusić…