Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Zapiekanka ziołowa Weroniki P

Składniki:

  • 6 jajek
  • 2 łyżki białego wytrawnego wina
  • 750 g fasolki szparagowej
  • 500 g młodych ziemniaków
  • 4 cebule
  • 100 g masła
  • łyżeczka posiekanych listków bazylii
  • łyżka posiekanego cząbru
  • łyżka posiekanego estragonu
  • łyżka posiekanej mięty
  • łyżka posiekanego koperku
  • łyżka posiekanej natki pietruszki
  • sól
  • pieprz
  • łyżka soku z cytryny
  • łyżeczka cukru

    Sposób wykonania:
    Fasolkę ugotować w osolonej wodzie z dodatkiem cukru po czym odcedzić i pokroić na małe kawałki.
    Następnie cebule posiekać i zeszklić na rozgrzanym maśle, wówczas wrzucić fasolkę, wymieszać i przez chwilę dusić.
    W między czasie obrane ziemniaki pokroić w plasterki i wrzucić na osolony wrzątek na ok. 3-4 min, odcedzić i wyłożyć nimi żaroodporne naczynie wysmarowane masłem.
    Oprószyć solą oraz pieprzem i rozłożyć fasolkę z cebulką.
    Całość polać jajkami roztrzepanymi z posiekanymi ziołami, solą, pieprzem oraz winem.
    Wstawić do rozgrzanego piekarnika i zapiekać ok. 15-20 min.
    Przepis został nadesłany na konkurs "Dania wszelakie" przez Weronikę P

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *