Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kurczak z fasolką szparagową

Składniki:

  • 50 dkg piersi z kurczaka
  • 40 dkg fasolki szparagowej świeżej lub mrożonej
  • 1 łyżka masła
  • 1 cebula
  • sół, pieprz
  • zielenina

Sposób przyrządzenia:
Cebulę obrać, pokroić. W rondlu rozgrzać masło, dodać cebulę, chwilę smażyć nie rumieniąc. Fasolkę oczyścić, pokroić na mniejsze kawałki, zalać wodą i gotować kilka minut, odcedzić, dodać do rondla z cebulą. Umytego i osuszonego kurczaka podzielić na porcję, przyprawić, obrumienić na oleju, dodać do fasolki z dodatkami, przykryć, powoli dusić aż składniki będą miękkie.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *