Składniki:
- 50 dag mrożonej fasoli szparagowej
- 50 dag biodrówki wieprzowej
- 2 łyżki oliwy
- 1 łyżka mąki
- listek laurowy
- sól
- pieprz
Składniki: 1,5 kg oczyszczonej fasolki szparagowej 2 łyżki japońskiego sosu Teriyaki 1 łyżka masła 1 łyżka miodu 1 łyżka soku cytrynowego 2 – 4 plastrów bekonu ½ szklanki pokrojonej w paseczki czerwonej papryki ½ szklanki pokrojonej w pół plasterki cebuli ½ szklanki orzechów nerkowca Sposób przyrządzenia: W miseczce wymieszać dokładnie sos, miód i masło. W…
Składniki: 150g cieciorki (albo namoczona prze noc i ugotowana przez 1 1/2 godz. albo z puszki sparzona) 250g zielonej fasolki szparagowej 2 łodygi selera 250g pomidorów 1 strąk czerwonej papryki 3 łyżki oliwy z oliwek 1 pęczek natki z selera lub pietruszki trochę mięty świeżej 200g naturalnego jogurtu 3 jajka 2 łyżki mąki 3 łyżki…
Składniki: 2 ziemniaki duży pomidor 2 garści fasolki szparagowej 10 różyczek brokuła pół pora 2 ząbki czosnku 20 dag startego żółtego sera przyprawy 2 łyżki masła. Sposób wykonania: Ziemniaki obrać i pokroić w plasterki i razem z fasolką i brokułem gotować 5 minut. Następnie ostudzić. Pora pokroić w półplasterki, czosnek posiekać i razem przesmażyć na…