Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Fasolka szparagowa z wieprzowiną

 

Składniki:

  • 50 dag mrożonej fasoli szparagowej
  • 50 dag biodrówki wieprzowej
  • 2 łyżki oliwy
  • 1 łyżka mąki
  • listek laurowy
  • sól
  • pieprz

 

Sposób wykonania:

  1. Mięso zalać 2 szklankami osolonej wody, wrzucić listek laurowy i ugotować po czym je odcedzić, oddzielić od kości i pokroić na mniejsze kawałki.
    Następnie wywar z gotowania mięsa przecedzić i zalać nim fasolkę, ugotować.
    Pod koniec gotowania dodać mięso i doprawić do smaku pieprzem.
    Trzymać na ogniu jeszcze około 5-10 minut.
    Na sam koniec dodać zasmażkę zrobioną z mąki i oliwy i zagotować.

     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *