Składniki: ziemniaki w mundurkach gotowane 2 sztuki pomidor 3 sztuki fasolka szparagowa 1/4 kg cebula 1 sztuka jajka na twardo 3 sztuki tuńczyk 1 puszka fileciki anchois 1 puszka oliwki 10 sztuk Sos: olej 10 łyżek ocet winny 3 łyżki musztarda 1,5 łyżki pieprz sól Sposób przyrządzenia: Fasolkę należy oczyścić i pokroić na kawałki, następnie…
Tag: fasolka szparagowa
Fasolka szparagowa
Fasolka szparagowa z orzeszkami piniowymi
by Julia Blicharz • • 0 Comments
Składniki: 2 łyżki oliwy z oliwek ½ szkl. posiekanych szalotek ¼ szkl. orzeszków piniowych 1 szkl. pomidorów pokrojonych w kostkę ½ kg świeżej fasolki szparagowej sól pierz Sposób wykonania: Na rozgrzaną oliwę wrzucić orzeszki i szalotki, trzymać na ogniu d momentu, aż orzeszki lekko się przyrumienią. W między czasie fasolkę zblanszować w osolonej wodzie po…
Fasolka szparagowa
Fasolka szparagowa Ilony
by albertos • • 0 Comments
Składniki: fasola szparagowa 1 kg masło 4 łyżki bułka tarta 4 łyżki natka pietruszki posiekana 1 łyżka koperek posiekany 1 łyżka Sposób przyrządzenia: Fasolkę szparagową należy ugotować w lekko osolonej wodzie do miękkości. Następnie odcedzić ją na sitku. Na patelni należy rozgrzać masło, wrzucić na nie fasolkę szparagową, posypać bułką tartą i zielenią, wszystko dokładnie…
Makarony
Makaron rurki z kawałkami fasolki szparagowej
by Patrycja • • 0 Comments
Składniki: 20 dag fasolki szparagowej 20 dag makaronu rurki 15 dag kurek 1 łyżka oleju 1 łyżka masła 1 cebula 1 ząbek czosnku 4 łyżki białego wina 1 łyżka posiekanej natki pietruszki sól pieprz Sposób wykonania: Makron ugotować według przepisu na opakowaniu. W między czasie fasolkę ugotować na półtwardo po czym ją odcedzić i przelać…
Fasola
Fasolką z wędliną i chrupiącym boczkiem
by Ilona • • 0 Comments
Składniki: 1 kg zielonej fasoli szparagowej 3 cebule 25 dag kiełbasy szynkowej 8 cienkich plasterków wędzonego boczku ½ łyżeczki bulionu 1 łyżeczka soli ½ łyżeczki pieprzu 1 pęczek cząbru 1 ziemniak Sposób wykonania: Wędlinę i boczek pokroić po czym przesmażyć na chrupko n patelni, wówczas zdjąć z patelni a na tym samym tłuszczu zeszklic posiekaną…