Składniki:
- 600 g fasolki szparagowej
- łyżka masła
- 2 łyżeczki soli
- pieprz
- cukier
- łyżeczka posiekanej natki pietruszki
Składniki: ½ pęczka młodej cebuli 250 g marchwi 300 g fasolki szparagowej ze słoika 400 g mieszanego mięsa mielonego 2 łyżki oleju 1 l bulionu warzywnego 200 g makaronu sojowego 2 łyżeczki proszku curry 4 łyżki creme fraiche 3 łyżki posiekanej natki pietruszki sól pieprz Sposób wykonania: Cebulę posiekać, szparagi odsączyć a kapustę poszatkować po…
Składniki: 600 g fasolki szparagowej 4 łyżki masła 2 łyżki tartej bułki sól cukier Sposób wykonania: Fasolkę opłukać i odciąć końcówki. Następnie fasolkę zalać osoloną wodą. Dodać jeszcze 1 łyżeczkę cukru i gotować około 15 minut od momentu, gdy woda zawrze Po tym czasie odcedzić fasolkę. Tartą bułkę przesmażyć na rozgrzanym maśle i polać nią…
Składniki: 500 g wołowiny 150 g kiełbasek salchichas 800 ml bulionu 2 szkl. fasolki szparagowej 2-3 ząbki czosnku 200 ml pasty pomidorowej 4 łyżki oleju 1 cebula 1 liść laurowy 200 g makaronu kolanka gałązka tymianku sól pieprz Sposób wykonania: Mięso oraz kiełbaski pokroić i zarumienić na rozgrzanym oleju, wówczas dodać posiekany czosnek i cebulę.…