Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sałatka ziemniaczana z pomidorem

Składniki:

  • ziemniaki w mundurkach gotowane 2 sztuki
  • pomidor 3 sztuki
  • fasolka szparagowa 1/4 kg
  • cebula 1 sztuka
  • jajka na twardo 3 sztuki
  • tuńczyk 1 puszka
  • fileciki anchois 1 puszka
  • oliwki 10 sztuk

    Sos:

  • olej 10 łyżek
  • ocet winny 3 łyżki
  • musztarda 1,5 łyżki
  • pieprz
  • sól

    Sposób przyrządzenia:
    Fasolkę należy oczyścić i pokroić na kawałki, następnie podgotować w
    osolonym wrzątku. Po ugotowaniu odcedzić i ostudzić. Pomidorki należy
    sparzyć i zdjąć z nich skórkę. Jajka wraz z pomidorami należy pokroić na
    kawałki, ziemniaki po obraniu oraz cebulkę w półplasterki. Anchois po
    odcedzeniu z zalewy pokroić na kawałki. Wszystkie składniki na sos
    należy dokładnie ze sobą wymieszać. W miseczce układać: fasolę
    szparagową, ziemniaki, jajka, pomidorki i cebulę warstwowo. Na środek
    anchois, wokół niego ułożyć oliwki i całość polać sosem.

    Przepis nadesłany na Super Konkurs Pychotki przez albertos

     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *