.jpg)
Składniki:
• 4 filety z piersi kurczaka
• 2 łyżki posiekanych ziół
• 3 łyżki sosu sojowego
• 1/3 – 1/2 szklanki bulionu z kostki rosołowej
• 1 cebula
• tluszcz do smażenia
.jpg)
Składniki: 1 kurczak lub kura (1kg) 1,5 l osolonej wody 1 porcja jarzyny rosołowej 1 średnia cebula 1 liść laurowy 1 goździk do sosu: 25 g masła lub margaryny 30 g mąki pszennej 0,5 l rosołu (z powyższej kury) 175 g ugotowanych szparagów 150 g uduszonych pieczarek 4 łyżki białego wina 1 łyżka soku cytrynowego…
Składniki: • 8 małych udek kurzych • 1 łyżka Pasty Curry Łagodnej Patak`s • 1 łyżka Pasty Garam Masala Patak`s • 4 łyżki mąki kukurydzianej • 4 łyżki oleju • 2 łyżki masła • 2 duże cebule posiekane • 2 małe jogurty naturalne ok. 300 ml • 150 ml kwaśnej śmietany • 3 ząbki czosnku…
Składniki: • 1 duży kurczak • około 20 plasterków wędzonego boczku • 15dag pieczarek • 4 łyżki smalcu do smażenia • posiekana natka pietruszki Sposób przyrządzenia: Mięso podzielić na niewielkie kawałeczki. Każdy posolić, oprószyć pieprzem, zawinąć w plasterek boczku. Na szpikulec nakładać krojoną na pół pieczarkę i tak na przemian, kurczaka i pieczarkę. Smażyć na…