Składniki:
-
- 50 dkg wieprzowiny z łopatki
- ½ cebuli
- 4 łyżki oleju
- 1/2 puszki pomidorów
- ½ ostrej papryki chili
- sól
► Składniki: 500 g zielonych pomidorów 1 zielona papryka 5 małych papryczek chili 4-6 łyżek octu winnego 100 g białego lub brązowego cukru 3-4 goździki sól, imbir, pieprz ► Sposób przygotowania: Pomidory umyć, wyciąć nasadę szypułki, pokroić w cząstki. Paprykę umyć, usunąć gniazda nasienne, pokroić w kostkę. Dodać papryczki chili, ocet winny, cukier, przyprawy i…
Składniki: • 4-6 steków rybnych ze skórą (dorsz lub inna zwarta biała ryba) • 2 ząbki czosnku- drobno posiekane • około 100 g cebuli pokrojonej w kostkę • 1/2 ananasa – obranego i pokrojonego w kostkę 1×1 cm (może być z puszki) • 2 świeże papryczki chili – drobno posiekane • 1 ½ łyżki sosu…
Składniki: • kawałeczek świeżego imbiru obrać i drobniutko posiekać, • 6 łyżek ryżowego octu, • 1 czerwone chilli posiekane, bez pestek, • troszkę natki kolendry, drobno posiekać, • 1 łyżeczka cukru, • połówki cytryn do towarzystwa, • morskie glony do ozdoby. Wykonanie: Wymieszać wszystko razem w miseczce, dodać cukru, jeśli trzeba, do smaku. Podawać z…
Składniki: 1 kg karkówki końskiej, 3 cebule, 6 ząbków czosnku, 4 łyżki przecieru pomidorowego, 2 szklanki bulionu, 40 dag czarnej fasoli, sól, pieprz, chili, kminek, oregano, oliwa Sposób przyrządzenia: Mięso umyć i zmielić stosując największe oczka w maszynce. Pokrojoną drobno cebulę zarumienić na oliwie. Dodać koninę i smażyć 5 minut. Rozetrzeć czosnek z solą i…