Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Chutney z zielonych pomidorów

► Składniki:

  • 500 g zielonych pomidorów
  • 1 zielona papryka
  • 5 małych papryczek chili
  • 4-6 łyżek octu winnego
  • 100 g białego lub brązowego cukru
  • 3-4 goździki
  • sól,
  • imbir,
  • pieprz 

    ► Sposób przygotowania:
    Pomidory umyć, wyciąć nasadę szypułki, pokroić w cząstki.
    Paprykę umyć, usunąć gniazda nasienne, pokroić w kostkę. Dodać papryczki chili, ocet winny, cukier, przyprawy i gotować na wolnym ogniu 30-45 min, cały czas mieszając. Przełożyć do słoików i zamknąć.

    Przepis nadesłany na konkurs Mistrz x 3 autor: Bahus

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *