Składniki:
- 180 g soczewicy
- 1,5 ml bulionu
- 2 łyżki oliwy
- 1 cebula
- 1 ząbek czosnku
- ½ cytryny
- sól
- pieprz
Składniki: 3-4 cebule 3 szkl. bulionu mięsnego łyżka masła łyżka mąki łyżka cukru łyżka octu3 % Sposób wykonania: Cebulę posiekać po czym zeszklić na maśle, wówczas dodać łyżkę mąki i nie przerywając mieszania podsmażyć całość. Następnie rozprowadzić bulionem i dodać ocet oraz karmel zrobiony z cukru i odrobiny wody. Całość dokładanie wymieszać i doprowadzić do…
Składniki: 2 kiszone ogórki 3 cebule 1,2 l bulionu rybnego 3 łyżki koncentratu pomidorowego 2 łyżki masła 3 liście laurowe 5 ziarenek pieprzu ½ cytryny oliwka sól Sposób wykonania: Obrane ogórki posiekać po czym zalać je bulionem i ugotować. W między czasie posiekać cebulę i przesmażyć ja na rozgrzanym maśle, wówczas dodać koncentrat pomidorowy i…