Składniki; 1 kg ziemniaków 15 dag wędzonego boczku łyżka octu cebula sól pieprz 1 szkl. śmietany łyżka oleju 1 szkl. grochu Jaś ½ łyżki mąki Sposób wykonania: Groch zalać woda i odstawić na 3 godziny. Po tym czasie ugotować w tej sam wje wodzie po czym go odcedzić rozetrzeć . Następne obrane ziemniaki pokroić w…
Tag: boczek
Wołowina
Zrazy wołowe w sosie
by Szczepan Chrabąszcz • • 0 Comments
Składniki: 8 plastrów wołowiny 8 plastrów boczku łyżka oleju 2 łyżki masła 2 szkl. bulionu 7 łyżek śmietany 4 łyżki musztardy kiszone ogórki sól pieprz Sposób wykonania: Mięso lekko rozbić tłuczkiem po czym oprószyć solą oraz pieprzem i posmarować z jednej strony musztardą. Następnie na musztardzie położyć plasterek boczku a na środku pasek ogórka. Całość…