Składniki:
- paczka makaronu świderki
- 2 cebule
- 200 g boczku
- 300 g białego sera
- sól
- sos sojowy
Składniki: 12 ziemniaków 12 plasterków boczku słodka mielona papryka sól biały pieprz tymianek 4 łyżki oleju Sposób wykonania: Dokładnie oczyszczone ziemianki zalać wodą i gotować około 20 minut. Po tym czasie ziemniaki odcedzić, obrać i każdy owinąć plasterkami boczku. Ułożyć je w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym olejem. Oprószyć je solą oraz pieprzem i skropić resztą oleju.…
Składniki: 50 dkg chudego boczku 3 ziemniaki 1/3 szklanki ryżu 1 szklanka kiszonej kapusty 1 papryka sól, pieprz zielenina Sposób przyrządzenia: Umyty boczek pokroić w grubą kostkę, zalać wodą, dodać ziemniaki, gotować około 20 minut, dodać ryż, pokrojoną w paski paprykę, kapustę, gotować aż składniki zmiękną. Przyprawić, posypać zieleniną i podawać.