Składniki:
- 1 kg boczku
- kilka ząbków czosnku
- kminek
- cebula
- majeranek
- liść laurowy
- 5 ziarnek ziela angielskiego
- sól
Składniki: 4 parówki 4 plasterki żółtego sera 4 cienkie plasterki boczku masło Sposób wykonania: Parówki naciąć wzdłuż po czym w powstałe nacięcia włożyć słupki sera. Następnie owinąć je plasterkami boczku. Obsmażyć parówki na rozgrzanym maśle.
Składniki: 500 g makaronu wstążki 250 g surowego boczku por 400 g pieczarek 3 łyżki parmezanu kwaśna śmietana natka pietruszki Sposób wykonania: Makaron ugotować według opisu na opakowaniu. W między czasie boczek pokrojony w kostkę przesmażyć, wówczas dodać pokrojone pieczarki i pora. Trzymać na ogniu do miękkości. Wówczas dodać śmietanę , wymieszać i nadal dusić…
Składniki: 15 dkg ugotowanego makaronu, rurki, świderki, motylki 3 pomidory 15 dkg sera fetta 15 dkg wędzonego boczku 10 dkg wędzonego bekonu sok z jednej cytryny orzeszki ziemne, orzeszki włoskie, rodzynki, 1 łyżeczka zielonego pieprzu 1/5 łyżeczki oliwy z oliwek sól, pieprz do smaku Sposób przyrządzenia: Makaron ugotować al dente, ostudzić. Pomidory sparzyć obrać ze…