Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: bezmięsne

Zupa ze szpinakiem i tofu

Składniki 1 l bulionu 1 por 20 dkg szpinaku 15 dkg tofu 1 łyżeczka mielonego imbiru przyprawa 5 smaków olej sól pieprz Sposób przyrządzenia: Por pokroić w krążki, tofu w kostkę a szpinak posiekać po czym wszystko wrzucić na patelnie z rozgrzanym olejem. Trzymać na ogniu kilka minut po czym zalać bulionem, Doprawić do smaku…

Warzywne tosty

Składniki: 1 duży seler 30 dkg pieczarek 1 czerwona papryka 1 zielona papryka 1 żółta papryka 3-4 ząbki czosnku pęczek pietruszki 1 opakowanie sera w plastrach mąka margaryna pieprz, sól Sposób przyrządzenia Seler ugotować, poobierać, pokroić w plastry. Paprykę umyć wybrać gniazda nasienne pokroić w cieniutkie paseczki. Pieczarki drobno pokroić wymieszać razem z papryką ,…

Kolorowy ryż

Składniki: 3 szklanki gotowanego ryżu 1 papryka czerwona 1 papryka zielona 1 papryka żółta 3 pomidory 3-4 ząbki czosnku 2 cebule 1 szklanka oleju 1 puszka kukurydzy sól, pieprz do smaku Sposób przyrządzenia: Paprykę kroimy w cienkie paseczki, pomidory sparzyć , obrać ze skórki, czosnek poobierać i przecisnąć przez praskę, cebulę pokroić w cieniutkie półplasterki.…

Owocowa zapiekanka Iwony

Składniki: 2 jabłka 2 banany 2 pomarańcze 2 kiwi 2 gruszki 1 szklanka dużych winogron 2 brzoskwinie 5 łyżek soku cytryny 3 jajka 3 łyżki cukru 1 torebka cukru waniliowego 1 łyżka otartej skórki z cytryny 4 łyżki likieru migdałowego/ lub pomarańczowego/ Sposób przyrządzenia: Wszystkie owoce umyć, osączyć na papierowym ręczniku i pokroić w plasterki.…