Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: bakalie

Karp w sosie miodowym w migdałach

Składniki: karp włoszczyzna sól ½ szkl. miodu 2 łyżki octu łyżka migdałów w płatkach łyżka rodzynek Sposób wykonania: Karpia podzielić na dzwonka a głowy, płetwy oraz włoszczyznę wrzucić do garnka, zalać wodą i ugotować bulion. Doprawić do smaku solą i wrzucić dzwonka karpia. Trzymamy na ogniu około 15 minut. W między czasie w rondelku podgrzewać…

Placek z majonezem i bakaliami

Składniki: 8 jajek 2 szklanki cukru pudru 1 szklanka maki ziemniaczanej 1 szklanka mąki pszennej 1 szklanka majonezu 3 łyżeczki proszku do pieczenia olejek cytrynowy 1 szklanka bakalii,  /rodzynki, orzechy włoskie, migdały, figi/ Sposób przyrządzenia: Żółtka utrzeć z cukrem pudrem na gładka masę, stopniowo dodawać po łyżce majonezu i obie mąki wymieszane z proszkiem do…