Składniki:
- 200 g biszkoptów
- 500 g białego sera
- 3 żółtka
- 2/3 szkl. jogurtu naturalnego
- 1 szkl. cukru pudru
- 150 g masła
- 3 łyżki smażonej w cukrze skórki pomarańczowej
- 100 g kandyzowanych owoców
- 3 łyżki rodzynków
- 50 g orzechów laskowych
- galaretka pomarańczowa
- 4 mandarynki
- kieliszek pomarańczówki
Sposób wykonania:
- Do twarogu dodać jogurt, masło oraz cukier, dokładnie utrzeć.
Nie przerywając ucierania dodawać stopniowo po jednym żółtku a potem wsypywać rodzynki skropione pomarańczówką, skórkę pomarańczową oraz posiekane orzechy.
Całość dokładnie wymieszać i rozsmarować na biszkoptach wyłożonych na dnie formy.
Wstawić do lodówki.
W między czasie galaretkę rozpuścić w 1 szklance wody, doprawić pomarańczówką .
Gdy zacznie tężec rozlać pół galaretki, ułożyć na niej cząstki mandarynki i zalać resztą galaretki.
Ponownie wstawić do lodówki.