Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sernik bakaliowy na biszkoptach

 

Składniki:

  • 200 g biszkoptów
  • 500 g białego sera
  • 3 żółtka
  • 2/3 szkl. jogurtu naturalnego
  • 1 szkl. cukru pudru
  • 150 g masła
  • 3 łyżki smażonej w cukrze skórki pomarańczowej
  • 100 g kandyzowanych owoców
  • 3 łyżki rodzynków
  • 50 g orzechów laskowych
  • galaretka pomarańczowa
  • 4 mandarynki
  • kieliszek pomarańczówki

 

Sposób wykonania:

  1. Do twarogu dodać jogurt, masło oraz cukier, dokładnie utrzeć.
    Nie przerywając ucierania dodawać stopniowo po jednym żółtku a potem wsypywać rodzynki skropione pomarańczówką, skórkę pomarańczową oraz posiekane orzechy.
    Całość dokładnie wymieszać i rozsmarować na biszkoptach wyłożonych na dnie formy.
    Wstawić do lodówki.
    W między czasie galaretkę rozpuścić w 1 szklance wody, doprawić pomarańczówką .
    Gdy zacznie tężec rozlać pół galaretki, ułożyć na niej cząstki mandarynki i zalać resztą galaretki.
    Ponownie wstawić do lodówki.

     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *