Składniki:
- 250 g biszkopcików szampanek
- 500g serka homogenizowanego
- 1 szkl. śmietanki tortowej
- zagęstnik do śmietany
- 2/3 szkl. cukru pudru
- 3 łyżeczki żelatyny
- łyżeczka startej skórki i sok z 1 pomarańczy
- owoce sezonowe
- 3 łyżki cukru
- galaretka
- sok z cytryny
- kawałek kory cynamonowej
- ½ szkl. półsłodkiego wina
Sposób wykonania:
- Cukier rozpuścić w szklance wody, dodać cynamon i ugotować syrop.
Trzymać na ogniu około 15 minut.
Następnie śmietanę ubić z dodatkiem cukru i zagęstnika po czym wymieszać z serkiem homogenizowanym, sokiem z pomarańczy oraz żelatyną rozpuszczoną w odrobinie wody.
Herbatniki rozłożyć na dnie formy i rozsmarować na nich masę.
Ułożyć owoce i zalać je tężejącą galaretką. Wstawić do lodówki.