Składniki:
- 350 g okrągłych biszkopcików
- 5 żółtek
- jajko
- ¾ zkl. cukru
- 3 serki homogenizowane
- 2 łyżki żelatyny
- 250 g masła
- 2 szkl. mleka w proszku
- 3 łyżki kawy rozpuszczalnej
- 50 g masła
- 5 łyżek cukru
- 3 łyżki kakao
- 6 łyżek śmietanki
Sposób wykonania:
Jajko, żółtka oraz cukier ubić nad garnkiem z wrząca wodą.
Następnie masło utrzeć i dodawać go stopniowo do masy jajecznej.
Następnie dodać serki, mleko w proszku, żelatynę rozpuszczoną odrobinie wody.
Biszkopty maczać w rozpuszczonej kawie i układać na przemian z masą w formie.
Wstawić do lodówki.
W między czasie śmietanę doprowadzić do wrzenia, dodać kakao i cukier.
Gdy masa zacznie gęstnieć dodać masło, gdy się roztopi polać ciasto.