Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: bagietka

Bagietka faszerowana mięsem drobiowym

Składniki: 1 bagietka 25 dkg posiekanego mięsa z pieczonego kurczaka 2 ogórki kiszone 1 czerwona papryka 1 łyżka posiekanego szczypioru 2/3 szklanki majonezu pieprz Sposób przyrządzenia: Bagietka potrzebna do wykonania tego dania nie może mieć zbyt małej średnicy, jeśli nie możemy takiej kupić należy użyć bułki francuskiej. Końce bagietki obciąć resztę przekroić wzdłuż na połowę,…

Grzanki z pieczarkami

Składniki: bagietka 1 sztuka masło 15 dag pieczarki 1,2 kg cebula 1 sztuka olej 10 dag sól pieprz natka pietruszki Sposób przyrządzenia: Bagietkę należy pokroić na kromki( na ukos). Kromki bagietki należy pokroić masłem. Tak posmarowane kromki należy układać w brytfannie. Pieczarki po oczyszczeniu i umyciu należy pokroić w dość drobne plasterki i wrzucić na…

Mój ulubiony sandwicz

Składniki: Marynowana marchew: ¼ szklanki octu winnego ¼ szklanki wody cukier do smaku 4 utarte na grubej tarce marchewki Sposób przyrządzenia: Wszystkie składniki dokładnie wymieszać i odstawić przykryte na noc do lodówki. Przed dodaniem do sandwicza dokładnie obsączyć na sicie z marynaty. 2 bagietki 10 dkg pokrojonej w paseczki pieczonej wieprzowiny 10 dkg pokrojonej w…

Bagietka faszerowana tuńczykiem

Składniki: 1 bagietka 25 dkg tuńczyka konserwowanego w sosie własnym sok cytrynowy 1 szklanka majonezu 2 ogórki konserwowe 1 konserwowana papryka 4 szczypiory zielonej cebuli pieprz Sposób przyrządzenia: Bagietkę przekroić w poprzek na 2 części, usunąć miękisz. Tuńczyka obsączyć na sicie. Cebulkę, paprykę i ogórka pokroić drobno. Majonez, tuńczyka i pozostałe dodatki wymieszać przyprawiając pieprzem…