Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Bagietka faszerowana tuńczykiem

Składniki:

  • 1 bagietka
  • 25 dkg tuńczyka konserwowanego w sosie własnym
  • sok cytrynowy
  • 1 szklanka majonezu
  • 2 ogórki konserwowe
  • 1 konserwowana papryka
  • 4 szczypiory zielonej cebuli
  • pieprz


Sposób przyrządzenia:

Bagietkę przekroić w poprzek na 2 części, usunąć miękisz. Tuńczyka obsączyć na sicie. Cebulkę, paprykę i ogórka pokroić drobno. Majonez, tuńczyka i pozostałe dodatki wymieszać przyprawiając pieprzem i sokiem cytrynowym. Przygotowane wcześniej bagietki napełnić ściśle masą, zawinąć w folię i na 2 godziny odłożyć do lodówki. Przed podaniem pokroić w plastry.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *