Składniki:
- 4 kromki białego pieczywa tostowego
- 2 cebule
- 4 plastry czerwonej papryki
- 1 łyżka oleju
- sok z cytryny
- 1 łyżka keczupu
- 4 plastry żółtego sera
- sól, pieprz i papryka mielona do smaku
- szczypta cukru
Sposób przyrządzenia:
Cebulę obrać, pokroić w półplastry. Paprykę pokroić w grubą słomkę. Na patelni rozgrzać olej, smażyć paprykę i cebulę aż zmiękną, nie rumienić. Keczup wymieszać z sokiem z cytryny, cukrem, solą, mielonym pieprzem i papryką. Przygotowaną wcześniej paprykę i cebulę wymieszać z keczupem z dodatkami, odstawić na kilka godzin do lodówki. Kromki chleba pokryć przygotowanymi dodatkami i na każdej położyć plaster sera. Przed podaniem przygotowane kanapki na kilka minut wstawić do mocno nagrzanego piekarnika.