Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Zapiekanka serowo marchewkowa

Składniki:

  • 15 dkg tłustego twarogu
  • 40 dkg marchewki
  • ½ szklanki mleka
  • ½ szklanki cukru
  • 3 jajka
  • 3 łyżki masła
  • syrop owocowy

Sposób przyrządzenia:
Marchewkę obrać, umyć, pokroić w kostkę. W rondlu rozgrzać masło, dodać marchewkę i odrobinę wody., dusić aż marchewka będzie miękka. Z sera, cukru, mleka i jaj przygotować masę serową miksując lub ucierając składniki. Do wysmarowanego tłuszczem naczynia żaroodpornego wlać połowę masy serowej, dodać marchewkę i resztę masy. Wstawić naczynie do dobrze nagrzanego piekarnika i piec aż masa się zetnie i lekko zrumieni. Przed podaniem polać syropem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *