Składniki:
Marynowana marchew:
- ¼ szklanki octu winnego
- ¼ szklanki wody
- cukier do smaku
- 4 utarte na grubej tarce marchewki
Sposób przyrządzenia:
Wszystkie składniki dokładnie wymieszać i odstawić przykryte na noc do lodówki. Przed dodaniem do sandwicza dokładnie obsączyć na sicie z marynaty.
- 2 bagietki
- 10 dkg pokrojonej w paseczki pieczonej wieprzowiny
- 10 dkg pokrojonej w paseczki smażonej wątróbki wieprzowej lub drobiowej
- 1 nieduży długi ogórek
- ½ pęczka pokrojonej naci pietruszki lub kolendry
- majonez
- sos chili
Sposób przyrządzenia:
Bagietki przekroić nożem wzdłuż na dwie połowy, ewentualnie usunąć część miąższu. Wnętrze wypełnić stałymi składnikami tj pokrojonymi paseczkami ogórka, mięsem i wątróbką, posypać posiekaną zieleniną i obficie polać majonezem wymieszanym z sosem chili. Bagietkę podzielić na mniejsze porcje i podawać.