Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kraby w grejpfrutowych kielichach

Składniki:

  • 1 puszka krabów
  • 2 grejpfruty
  • 2łyzki śmietany
  • pieprz

Sposób wykonania:

  1. Grejpfruty, przeciąć na pół po czym delikatnie wydrążyć miąższ aby nie uszkodzić skórki.
    Następnie miąższ pokroić na kawałki, które przełożyć do salaterki.
    Odsączone kraby dodać do grejpfruta, wymieszać i doprawić do smaku pieprzem.
    Polać jeszcze sokiem wyciśniętym z cytryny i ponownie wymieszać.
    Powstałą masą napełnić połówki grejpfrutów.
    Wstawić do lodówki, aby podać bardzo schłodzone.
    A na sam koniec udekorować jeszcze górę bitą śmietaną.

    Przepis został nadesłany na konkurs "Dania wszelakie" przez Weronike P

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *