Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: bagietka

Fondue z wytrawnym winem

Składniki: 30 dag trzech rodzajów żółtego sera 1 szkl białego wytrawnego wina 1 bagietka Sposób wykonania: Sery pokroić na małe kawałki, które zalać winem i podgrzać na małym ogniu. Od razu podawać razem z bagietka pokrojoną na małe kawałki, które zanurzać w naczyniu z winem i serem.

Ser Brie pieczony z czosnkiem

Składniki: 4 okrągłe serki Brie 2 główki czosnku 1/3 szklanki oliwy 1 łyżeczka soli morskiej tosty z bagietki Sposób przyrządzenia: Główki czosnku podzielić na „ząbki”, nie obierać ze skóry. Czosnek ułożyć w małym naczyniu do pieczenia, skropić oliwą, posolić. Piec pod przykryciem w piekarniku aż czosnek będzie zupełnie miękki. Sery Brie ułożyć na wyłożonej papierem…

Bagietka z anchois i pomidorami

Składniki: op. anchois ½ bagietki puszka pomidorów 2 łyżki posiekanej bazylii łyżka oliwy 2 ząbki czosnku sól Sposób wykonania: Pomidory wrzucić na rozgrzaną oliwę i poddusić po czym doprawić do smaku solą. Następnie bagietkę pokroić na kromki i zazłocić w rozgrzanym piekarniku. Wówczas rozsmarować na nich pomidory i ułożyć czosnek pokrojony w plasterki oraz anchois.…

Bagietki z warzywami, serem i salami

Składniki: 4 bagietki 15 dag żółtego sera 15 dag salami sałata pomidor ogórek masło 5 łyżek ketchupu 5 łyżek majonezu Sposób wykonania: Bagietki wstawić do rozgrzanego piekarnika i trzymać do momentu, aż sie zarumienia. W miedzy czasie obrane warzywa, ser i salami pokroić w plastry. Podpieczone bagietki przekroić wzdłuż na pół i posmarować masłem. Następnie…