Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Pożywna zupa dyniowa

 

Składniki:

  • 1/5 kg dyni
  • 3 małe cebule
  • 2 marchewki
  • ½ łyżeczki cynamonu
  • 5 goździków
  • szczypta cynamonu
  • szczypta imbiru w proszki
  • szczypta słodkiej papryki
  • 300 ml śmietany
  • sól, pieprz do smaku
  • 1/5 l rosołu z kostki rosołowej

 

 

Sposób przyrządzenia:
Miąższ dyni kroimy w średniej wielkości kostkę, marchewkę kroimy w plasterki. Cebulę kroimy na plasterki i podsmażamy na oliwie, kiedy cebula jest już szklista dodajemy dynię i jeszcze przez chwilę smażymy .Dodajemy przyprawy  do smaku i, gotujemy około godziny. Wszystko miksujemy na jednolitą masę, przyprawiamy solą i pieprzem do smaku. Wlewamy zupę do talerzy na środek kładziemy łyżką kleksa ze śmietanyi rozprowadzamy.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *