Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Pomidory pod kołderką serową

Składniki:

  • 5 pomidorów dużych
  • 3 łyżki oleju
  • 1/2 szklanki sera żółtego
  • 1/2 szklanki śmietany
  • 2 jajka
  • koperek
  • sól, pieprz

    Sposób przyrządzenia:
    Pomidory umyć sparzyć, obrać ze skórki, pokroić w cząstki, podsmażyć na oleju ok. 5 min. Do salaterki wbić jaja, wlać śmietanę roztrzepać, dodać pokrojony koperek, sól i pieprz. Pomidory przełożyć do naczynia żaroodpornego zalać pomidory wcześniej przygotowanym jajkiem ze śmietaną i koprem , posypać startym żółtym serem i zapiec ok. 15 min. w 180C

    Przepis nadesłany na Wiosenny konkurs wegetariański przez helias

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *