Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Placki ziemniaczane z twarogiem

Składniki:

  • 1 kg ziemniaków
  • 4 jajka
  • 4 łyżki mąki
  • sól
  • pieprz
  • olej
  • 1 kostka twarogu
  • 100 ml śmietany

    Sposób wykonania:

    1. Ziemniaki zetrzeć na tarce po czym wbić do nich 3 jajka oraz białko.
      Dodać mąkę i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
      Pozostałe żółtko dodać do twarogu razem ze śmietaną i dokładnie wymieszać.
      Doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
      Z ziemniaczanej masy smażyć placki na rozgrzanym oleju a gdy będą już gotowe rozłożyć na nich twarogowy farsz.
      Złożyć je na pół i jeszcze przez chwilę smażyć.

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *