Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sałatka z muszelek, papryki i kukurydzy

Składniki:

  • 25 dag ugotowanego makaronu muszelki
  • ½ czerwonej papryki
  • ½ zielonej papryki
  • 3 ogórki konserwowe
  • 10 dag szynki
  • ½ puszki kukurydzy
  • 30 dag mrożonych brokułów
  • majonez
  • vegeta
  • 2 łyżki oleju
  • pieprz

Sposób wykonania:

  1. Makaron ugotować według opisu na opakowaniu po czym go odcedzić, skropić olejem i dostawić do ostygnięcia.
    W między czasie ugotować różyczki brokułu w osolonej wodzie z dodatkiem cukru.
    Następnie j odcedzić i dodać do makaronu.
    Dodać jeszcze kukurydzę, pokrojoną szynkę, ogórki i paprykę.
    Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku.
    A sam koniec polać majonezem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *